Cicloturism

Desi fiecaruia dintre noi ne-a placut sa mergem pe bicicleta, iar apoi cand am descoperit muntele am facut si cateva tura de mountain bike, totusi cicloturismul a fost (si este) o pasiune de maturitate. Nu, nu de batranete, desi de multe ori in Europa ni s-a intamplat sa impartim pista cu oameni de varsta parintilor nostri, porniti intr-o calatorie epica de luni de zile. Pentru noi inceputul l-a reprezentat un proiect personal de a ajunge la picioarele Mont Blancului prin forte proprii si de a urca pe varf daca este posibil, proiect intitluat sugestiv BikeClimbBike (BCB). Ulterior, stand in Germania am tot adancit aceasta relatie de prietenie cu bicicleta si cu drumurile lungi, Germania fiind o destinatie perfecta pentru cicloturism.

"Din tot ce a născocit omul, bicicleta singură îţi îngăduie să parcurgi distante înzecite decât ai parcurge cu piciorul, fără să te rupă o singură clipă de natură. Ea este instrumentul ideal pentru a străbate şi cunoaşte lumea, lăsându-te tot timpul în contact cu ea, lăsându-ţi răgazul să devii fericit şi înţelept. Cu mai puţin decât ea, omul este prizonierul propriilor sale limite. Cu mai mult decât ea, iese afară din natură şi se pierde de sine însuşi." (Geo Bogza)

Pentru ca bicicleta a fost principalul mod folosit de noi pentru a explora atat Romania, cat si colturi indepartate de lume, am sa fac mai jos un Top 5 al experientelor noastre cicloturistice:

1. India pe 2 roti
2. Maroc- un prim contact cu un alt continent
3. Georgia si al sau Caucaz
4. Bike Climb Bike sau din Romania pana la poalele Mont Blancului
5. Olanda, cum altfel daca nu pe doua roti


Destinatii

Italia

0 comments:

Trimiteți un comentariu