miercuri, 18 martie 2020

Jurnal de coronavirus. Autoizolare. Z2. Ce mancam


Astazi trebuie sa vorbim despre frigider si despre stocuri. In drum spre Brasov, venind de la Otopeni, glumeam cu Radu ca autoizolarea asta o sa ne ajute sa mai consumam din conservele de la parinti si din carnea din congelator. Doar cu vinul nu stiu daca razbim ca am calculat si avem cam 10 l de vin de buturuga, vin imbuteliat si vin spumant. Or mai fi si alte tipuri de tarii. Ah am si doua beri Corona, cumparate acum ceva luni, pentru o posibila vizita a fratelui meu. Daca e la un moment dat sa cad in butoiul cu tristete, o sa incep cu ele, ca si asa se asorteaza cu situatia. Apoi voi continua cu vinul. Oricum nu tin la bautura. Dupa primul pahar vorbesc mult, dupa al doilea devin excesiv de vesela si imi dau seama ca e risc sa o iau pe aratura, asa ca ma duc si ma culc. Dar cine stie, daca tine suficient de mult pandemia, poate reusesc si performanta de a ma imbata pentru prima oara in viata. 
Revenind la mancare, cam asta e componenta a 75% din figiderul nostru:

Si cam asta e lista de cumparaturi livrata catre Claudia astazi: "o salata verde, rosii, 1-2 lamai, 1kg de branza, 1 pachet de absorbante, un sapun si cam atat".

Pana la urma e bine ca nu am ramas in Spania ca oricum nu e nimic de facut nicaieri. Todo cerrado, ca sa zic asa. Radu mi-a explicat aseara imperativul categoric al lui Kant. Am stabilit in sinea mea ca nu e de mine si ca ma voi razvrati de indata ce voi putea. 

Trebuie sa ma disciplinez sa fac miscare. Cand ieseam afara era simplu. Stateam afara pana ma gonea intunericul sau oboseala, ca un copil mic. Incepuse sa imi placa chiar si la sala, astfel incat am vandut/donat tot: trx, kettlebell etc. Oricum nu mi-s constiincioasa si nu fac nimic singura, acasa (in afara de a ma da pe trainer). Acum ma gandesc ca era bun orice, daca era. Dar nu e. 

Maine voi scrie despre constiinciozitate si despre lucratul de acasa, ca tot e la moda.

Intreaga serie de postari despre epidemia de coronavirus este disponibila aici .

1 comments:

Mihaela Diaconescu spunea...

EM: Comentariul meu la blogul de astazi cu rezervele strategice:
https://agebetterwithwine.wordpress.com/2020/03/04/why-wine-should-be-part-of-your-corona-virus-strategy-seriously/