Patrimoniul Unesco


Siturile din Patrimoniul Unesco sunt fara indoiala un punct de interes turistic din orice tara, iar in Europa de Vest sunt uneori si destul de aglomerate.
Insa ele se gasesc cu un rost in lista Patrimoniului Unesco, si atunci cand le vizitati, incercati sa faceti mai mult decat o simpla fotografie de genul "Yola". Incercati sa vedeti ce se ascunde in spatele acelui obiectiv, caci fiecare poveste e extrem de interesanta. Si mai ales, nu va sfiiti sa iesiti din tipare si sa va orientati spre locuri mai putin "batute". Nu exista termeni de comparatie intre forfota si aglomeratia internationala de la Domul din Köln si pustietatea Bisericilor fortificate din Transilvania.
In plus, pentru a include un sit in aceasta lista e nevoie de interes, implicare, acte, bani lobby, lucruri mai usor de facut de catre tarile bine dezvoltate economic, decat de cele din curs de dezvoltare. Dar in egala masura, obiectivele din asemenea tari sunt fara indoiala valoroase, daca s-a trecut peste toate aceste impedimente si ele si-au gasit un loc la "masa cea mare".

Si daca aveti nevoie de idei:
  • Pe site-ul Unesco gasiti intreaga lista si o harta interactiva.
  • Pentru ca am petrecut ceva timp prin Germania am gasit doua sugestii pentru voi
    • pe Deutsche-Welle gasiti opt intinerarii foarte interesante, care unesc toate obiectivele tin aceasta tara.
    • pe unesco-welterbe gasiti filmulete, imagini si descrieri pentru fiecare obiectiv in parte
  • Desi o tara relativ mica, Cehia are multe de oferit, iar pe noi ne-a surpins in mod placut. Pe pagina celor de la czeschtourism gasiti in engleza descrieri si mai ales imagini si filmulete ce va vor inspira.
  • Mai jos gasiti o harta interactiva cu toate siturile pe care le-am vizitat si despre care am scris  intr-un fel sau altul pe acest blog. Dand click pe unul dintre punctele albastre, se va afisa o mica imagine, insotita de o scurta descriere/titlul obiectivului. Dand click pe text, veti ajunge automat la postarea aferenta din blog.

  • View Patrimoniul Unesco in a larger map
  • Iar la final o ordonare alfabetica a articolelor din blog pe aceasta tema (in functie de tara). Cu * am marcat siturile care au un articol individual.
Austria
Italia

Fiti inspirati!