miercuri, 3 august 2011

BCB-ziua 11- Rovereto-Desenzano del GardaDin aceeasi serie:  BCB-ziua 10- Rio di Pusteria -Rovereto-->

Vantul parca s-a mai domolit putin, asa ca scoatem biclele in drum si ajungem intr-o clipa in Rovereto (vorba aceea 10 km nu sunt deloc multi cand pedalezi cu vantul din spate). Avem in continuare pista pana in Ala, pe acelasi tipic...podgorii cat vezi cu ochii...
Podgorii cat vezi cu ochii (vazute de la sol)
Valea Adige
Pe masura ce ne apropiem de amiaza creste si vantul (am citit ulterior pe net intr-o descriere a pistei, ca vantul bate dimineata de la sud la nord, si dupa-amiaza de la nord-sud....Si se pare ca regula asta (de care normal, am aflat abia acasa), am testat-o si noi pe propria noastra piele si o putem confirma).
Dupa Ala primim ajutor de la un alt ciclist de treaba, cu care se intelege Radu si care ne indruma spre Afi.
Pista spre Afi nu mai exista si trebuie sa o luam pe drumul national, dar acesta nu e deloc aglomerat...Din Afi trebuie sa mergem mai departe spre Bardolino urmand indicatoarele cu Bardolino/Lago di Garda. Nu am avea decat o muchie mica de sarit, deci nimic de speriat....Facem asa, desi pe harta nu gasim drumul de care zice omul nostru. Si intrati in problema, constatam ca drumul chiar exista (din aceasta cauza nici harta de pe bikeamp nu e corecta in zona aceea si am trasat o simpla linie dreapta intre Afi si Bardolino).

Pana in Afi ne dezintegram de atata caldura...cautam putina umbra pe sub panourilede informare turistica. Cautam un magazin de unde sa luam apa de baut dar suntem in perioada aceea fatidica 12-15 in care, in regiunea asta nimic nu misca...totul e amortit de caldura, nici musca nu bazaie. Toate casele stau nemiscate, mari si albe, cu parasolarele trase, cu obloanele inchise. Strazile sunt pustii, cel mult cativa copii in vacanta stau la povesti langa o fantana, intr-o mica piateta, in care asfaltul incins radiaza caldura...
Nici musca nu bazaie
Din drumul national nu ne despart decat 9 km de Lago di Garda.Din cei 9 km, urcam putin si constant si coboram ceva mai mult,furibund, atrasi de mirajul oglinzii de apa, ghicita, dupa perdeaua de arbori.
Astfel imaginati-va un Radu, transpirat, toropit de caldura, cum cobora pe niste serpentine stranse, cu 40 km/h, in stilul Batman(nu zic ca are si pletele in vant, ca as minti), strigand entuziasmat: Lago di Garda (cel mai mare lac din Italia)!

Cred ca cel mai mult in acea clipa ne doream o baie...
Pe malul lacului
Nimerim intr-o statiune cam de fite, niste fructe scumpe ne lasa gura apa si luam piersici si pepene rosu, dar la niste preturi prohibitive si aterizam direct pe malul lacului, pentru o baie. Cam slaba miscarea pe aici, oamenii se tolanesc mai mult la umbra, in apa nu e deloc agitatie...Ne facem pohta ce-am pohtit,adica ne balacim strasnic, mancam fructele si inghetata si pornim mai departe dupa vorba “Calatorului ii sade bine cu drumul”.

Drumul e foarte aglomerat (cam cum e la noi intre statiunile de pe litoral), asa ca ne strecuram cu greu printre masini. Transpiram pe masura, asa ca ne gandim ca un dus in camping ne-ar prinde bine, dar gasim un singur camping in zona, exorbitant de scump. Asa ca ne multumim cu o noua baie in lac (pe inserat-noi si tantarii) si apoi, fiindca ne prinde noaptea, ajungem sa campam la o margine de drum, intre cimitir si centura orasului. A fost de departe cel mai expus loc, cu tot traficul in urechi.


Varianta "la cald", scrisa de pe Kindle in timpul concediului (revizuita si corectata)

Continuam pe valea raului Adige prin acelasi peisaj dominat de podgorii pana in clipa in care pista moare. Apoi la sfatul unui cilist italian (toate sfaturile sunt culese de Radu care vorbeste ca un italiano vero cu toata lumea, mai bine decat o face dupa un an de germana-e iarasi adevarat ca italienii sunt foarte deschisi si comunicativi), cotim spre Bardolino ca sa ajungem pe malul Lago di Garda. E o zi torida asa ca o inghetata si o baie in lac sunt mult dorite. Astfel ne punem la umbra imbaiati si cu ceva fructe proaspete in stomac si ne urnim cu greu la drum sa ne arda iarasi soarele. Dupa ceva kilometri fara spor si fara inspiratie pentru un loc de cort, ne impacam cu o a doua baie pe inserat in lac (in ultima localitate de pe malul lacului si care ne e in drum) si cum campingurile pe acolo sunt exorbitant de scumpe campam pe o margine de drum-cam in galgie si langa un fel de centura a statiunii.


In continuarea seriei: BCB-ziua 12 - Desenzano del Garda - Lecco-->
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Infobox

 

Traseu: Rovereto-Ala-Avio-Rivoli Veronese-Bardolino-Peschiera del Garda-Desenzano del Garda
Pedalat: 7 h 10 min
Distanta: 110 km
Medie orara in miscare: 15.4 km/h

Bike route 1217667 - powered by Bikemap

2 comments:

Claudia spunea...

Banuiam eu ca ai continuat sa aranjezi BCB-urile :)

Mihaela Diaconescu spunea...

Da, lucrez pe ascuns :), poate pana la final de an sa le termin cu toate celelalte postari restante, analize etc.