duminică, 10 martie 2002

Cercetasii Romaniei-Cabana Diham



Motto:

A fost odată un vis frumos cu un băiat şi-o fată
A fost un vis cam dureros de te rănesc mă iartă.
A fost un vis născut în munţi, crescut la o cabană
Umbrit de brazi înalţi cărunţi ce astăzi se destramă.


Clasa a X-a, iarna anului 2002. Caut muntele din nou....Plec la Diham cu cei din Cercetasii Romaniei, centrul Lazar, cea mai mare parte, colegi de clasa cu mine....Avea sa fie o mica aventura de 2 zile, care insa atunci luase proportii nebanuite. Aveam sa innotam prin zapada, sa facem concursuri de orientare, sa cantam cantece de munte.
Grupul, frumos organizat in patrule ca asa cerea eticheta, era condus de una bucata Sef de Unitate-Victor, tartorul nostru.
Pregatirile incep cu mult timp inainte, sedinta tehnica cu echipamentul, instructaje peste instructaje...deh le ascultam pe toate cu interes caci totul era nou pentru mine....
Cu aceasta ocazie am haladuit eu magazinele cu profil sportiv (habar nu aveam ca exista si magazine cu profil montan (era Surmontul pe atunci)) si mi-am luat o facatura de rucasac de 50 l, cu banii din alocatie, cu care m-am chinuit cativa ani. Apoi cu o seara inainte l-am indesat cu lucruri nefolositoare gen fiebator, adidasi, prosop, pasta de dinti, pulovere, muuulta mancare etc si cand l-am suit in sapte, sa ma pravalesc, nu alta....
L-am tarat insa cu stoicism pana la Diham, mai indarjita decat multi baieti.
La cabana era cald, iar afara o lume de poveste, zapada cat casa buna de facut ingerasi etc.
Am avut loc si de prima orientare din viata mea care mi s-a parut destul de interesanta.
Am invatat si primul cantec de munte: "Visul" care descria f frumos simtamintele acelei ture.

Cantece de munte - Visul

A fost prima data cand am vazut Bucsoiul si Acele Morarului si mi-am aruncat privirea spre abruptul impresionant al Bucegilor intrebandu-ma daca voi ajunge vreodata acolo, acolo sus, printre nori.

Raspunsul....chiar in tura urmatoare :)

1 comments:

Mircea Ordean spunea...

Se vede frumos Valea Rea!