joi, 15 aprilie 2010

Macin in haine de primavara



Floricele la una din ultimele case din Greci
Note de primavara-Tudor Gheorghe
Weekendul trecut am fugit de ploaie in Macin si nu pot sa zic ca nu am reusit, pentru ca nu am vazut strop de precipitatii. Am fost la catarat insa de fapt am gasit o frumoasa primavara.
Toate satele dintre Harsova si Greci erau o lume colorata, cu parfumuri suave de flori delicate...
Astfel, pe drumurile Macinului era o placere sa hoinaresti la ceas de seara si sa privesti natura, sa o simti, sa te cobori sa asculti pamantul, sa cauti lumea mica a gazelor si gandacilor sa nu iti vina sa crezi ce vietati se ascund sub iarba, care mai de care mai diverse, mai originale etc.






Cand te plictisesti de catarat, coboara ochii de la perete caci minuni se ascund in iarba:


La locul de campare
Drumul napadit de iarba te poarta spre padure, si descoperi cu uimire muguri abia pocniti, ai timp ca in lumina unui apus rosiatic sa le mangai puful catifelat si sa te bucuri de senzatia pe care o simti.


Din lumea celor care nu cuvanta
Cerul albastru, cand vinetiu, cand luminos si arzator ca intr-o zi de vara, cand plin de nori albi si pufosi, vantul neoprit care iti rascoleste parul dar nu tulbura linistea unui foc de seara ce arde cu flacara inalta, toate sunt reunite in 2 zile de primavara si toate sunt o invitatie in a nu sta acasa.
Iesiti in natura, bucurati-va de lumina, de aer, de timpul pe care il aveti, inchideti telefonul si ascundeti ceasul...veti sti exact cand se termina ziua caci soarele o sa va vorbeasca negresit.
Un pusti dezghetat vrajit de Radu cu niste piscoturi
Opriti-va mersul si priviti din gura cortului cum se aproprie ploaie, simtiti ploaia, cu vantul pe care il aduce, cu aerul rece, cu primele picaturi si in final adormiti sub zgomotul strpilor care cad ritmic pe supratenta