joi, 21 iulie 2011

Bike, climb, bike (BCB)



Probabil ca ati vazut si pe blogul meu si al lui Radu,strecurate prin diverse RT-uri aceste cuvinte. Este proiectul nostru, este de fapt concediul nostru pe anul acesta. Unul lung, nesimtit de lung ar spune colegii de serviciu,insuficient am spune noi.
Planul e simplu. NU o sa stam la televizor, nici nu o sa mergem la vre-un hotel de 5 stele de la bulgari sau la greci.
Ci, sambata dimineata pe 23 iulie, vom porni la drum din Oradea spre Courmayeur pe biciclete. Asta e prima parte de bike.
In Courmayeur daca ajungem sanatosi si antrenati poate ne odihnim si incercam sa urcam Mont Blanc-ul pe ruta clasica italiana. Asta e partea a doua-climb.
Apoi in ultimile 10 zile din concediu ar trebui sa ne intoarcem spre casa -din nou bike.

Am incercat sa facem planuri dar pana la urma in seara asta m-am lasat pagubasa.
1500 km dus, 1500 km intors, cu nu stiu cata urcare,cu bagajele pe bicicleta, un mod in care nu am mai mers niciodata...ce suna putin a nebunie;
Initial ziceam ca e nevoie si de putina nebunie pentru a da viata viselor...acum emotiile ma incearca si teama. Sper sa nu spun ca Nasu',dupa prima zi prin campia ungara ca o sa murim...

Initial vroiam sa obtinem o sponsorizare,apoi ne-am razgandit,pentru ca asta te lega de un plan...asa ca acum suntem liberi. Putem face alegerile care ne plac,putem merge doar pe bicla sau sta mai mult in Courmayeur, sau poate nu o sa ajungem deloc acolo caci in ultimile ture de bicla planul de acasa nu s-a potrivit neam cu cel de la fata locului. Dar vrem sa ne bucuram pana la urma de concediu, fiind siguri ca aceasta experienta,oricat de apropiata sau departata de plan va fi, o sa fie o referinta. Poate ne va deschide un drum,poate ne va inchide altul...

In acest sens in rolurile principale vor fi:
-eu si Radu
-2 bicle (simplonul meu si bicla de touring a lui Radu) echipate cu coburi sigenti de la Ortelieb
-munti, dealuri,campii, vai, locuri necunoscute, drumuri noi, piste de bicicleta
-campia ungara, lacul Balaton, Slovenia, Sudul Austriei, Italia si la retur ce o da Dumnezeu
-frumosul camping din Courmayeur-Monte Bianco La Sorgente.

Vom incerca sa postam din cand in cand cate o poveste, scrisa pe seara pe Kindle, din pacate probabil doar text, ca sa stiti de soarta noastra si sa deschideti casele de pariuri :).

Pana una alta sa aveti o vara minunata!

2 comments:

Delia spunea...

Felicitari pentru initiativa! E intr-adevar un plan ambitios dar lasand la o parte kilometrii diferenta de nivel, efortul si toate cele este un vis incredibil de frumos :)
Va doresc drum bun, sa va distrati si sa reveniti cu un bagaj de amintiri frumoase bun de predat nepotilor :)
Va tin pumnii.

Andrei spunea...

Succes, succes, succes!!!