miercuri, 6 aprilie 2016

Weekenduri de martie in orasul de sub Tampa

Inceputul lui martie a venit cu o noua mutare, de data asta, in sfarsit, mai aproape de munte. Datorita sarmului, conexiunii bune cu Bucurestiul si evident, a faptului ca pica muntele pe tine, am ales Brasovul. 
Seara, de pe Tampa (by Radu)
6 martie- Cu cursiera la Comana

Asa ca primul weekend din martie, avea sa fie ultimul weekend petrecut pe langa capitala si pentru un “la revedere” adevarat, am ales o tura de cursiera, prin sudul Bucurestiului, Comana si imprejurimi, caci aceea ne-a fost luni de zile cea mai la indemana evadare. Am reusit sa ii corupem si pe Viorela si Andrei, si profitand de o zi de martie in care puteai pedala la tricou, ne-am asternut la drum. Track-ul este mai jos, poze nu am facut, ramane doar amintirea grozavei linii drepte din padurea de la Comana. Clasica de la Comana va fi acum inlocuita cu urcarea spre Poiana Brasov si sper ca aceasta schimbare sa adauge putina sare si piper abilitatilor mele jalnice de a struni cursiera la deal intr-un ritm decent.



12 Martie- Trekking la poalele Craiului

Prima naveta la Brasov  din cele 4 din martie, imi sta in fata. De data asta o sosire noctura in orasul care va deveni acasa de la 1 aprilie. Am mai petrecut ceva timp cu Radu in fata unui pahar de vin, in casa prea mare, prea rece si momentan prea goala pentru noi- Pestera cum a numit-o Radu in mod afectiv.
Ora tarzie de culcare a adus cu ea si o trezire tarzie si cum Andrei si Claudia erau weekendul asta la Bucuresti, a trebuit sa ne facem progam de capul nostru. Asa ca incropim o tura de plimbare pe la poalele Craiului: Fanatana lui Botorg- Magura- Casa Folea- Traseul de la MPC spre La Table (TG)- intersectat TR spre Curmatura- Curmatura- BG spre Fantana lui Botorog.

In tura asta ne-a ocolit ploaia. Am avut parte insa de ceva soare in prima parte a zilei si de o fulguiala usoara pe la jumatatea zilei. Pana spre Curmatura a fost pustiu, la cabana suspect de liniste si pe coborare am reusit sa ratam noaptea la mustata.


Vestitorii primaverii sunt cam inghetat in Crai (by Radu)

13 Martie- Alergare pe Stejerisul Mare

Din nou de capul nostru in Brasov. Din nou fara program. Radu se decide pentru o tura pe cursiera, iar eu aleg sa plec in explorare pe TG-ul care pleaca din dosul casei si merge spre Stejerisul Mare si apoi spre Poiana Brasov. Presimt ca asta va fi locul meu de joaca pentru turele scurte si solitare de alergare, caci plecare/ sosirea facila si pustiul potecii sunt argumente puternice. Sunt incatata de ceea ce gasesc la fata locului si imi pun in minte sa revin pe aici si pe MTB,  evident ca la vale.

Traseu: Dealul Warthe- Poiana Mare (TG)- Pietrele lui Solomin (BA)


19 martie – MTB pe langa Brasov

Nu dureaza mult pana sa imi pun in aplicare planul de a ajunge cu MTB-ul in zona Stejerisul Mare si pun la cale o tura de MTB pe langa Brasov, tura care cu timpul se va transforma intr-o iesire de dupa-amiaza. Vremea innorata e numai buna de pedalat la deal, iar la vale mai punem pe noi o foita si se rezolva. 

Traseu: Brasov- Pietrele lui Solmon- Cariera Veche- Poaiana Brasov- Poiana Mica- Poiana Aviatorilor – Stana Turistica- sosea- TG- Brasov

Cu Bucegii cu capul in nori (by Radu)
Sambata seara, de Ora Pamantului urcam pe Drumul Serpentinelor pe Tampa cu gandul catorva poze “de sus” cu Centrul Vechi si Piata Sfatului scufundate in intuneric. Cu noi aveam si doua lumanari cu gandul unor poze artistice, dar vantul ne-a incurcat planurile, lumanarile nu stateau aprinse neam, s-a straicat si trepiedul etc. Asa ca ne intoarcem spasiti inapoi in oras si le luam pe Monica si Viorela de la gara, caci planuiam maine o alergare intre fete.

20 martie- 3 fete si 2 bucle de la Moeciu

Cand vreau sa duc pe cineva pe un traseu frumos de alergare, il duc la Moeciu pe bucla 3. Cum 14 kilometri erau prea putin pentru Viorela si Monica, ce au batut drumul de la Bucuresti, am decis sa facem bucla 1 si bucla 3.  Vremea a fost perfecta, am vazut Bucegii, Craiul, Iezerul si Leaota cum nu le-am mai vazut niciodata pana acum si eu una m-am simtit extraordinar. De abia astept sa mai revin pe aici si cu Claudia, serile, sa privim apusurile de pe dealuri si apoi sa gonim la vale, luandu-ne la intrecere cu noaptea.


Urmarind omuletul rosu





26 martie- Fundata cu Claudia si Andrei

Racita si cu un ciob in picior :) (de fapt nu a fost decat o intepatura care insa ma jena de parca era ceva inauntru) ma alatur Claudiei si lui Andrei intr-o plimbare pe traseul omuletului portocaliu de la Fundata. Ce e drept, m-au intrigat inca de weekendul trecut omuletii aparuti peste tot prin jurul Moeciului, stiam ca sunt creatia oamenilor de la Centrul de Ecologie montana din Moeciu de Sus, am vazut si harta cu trasee, dar stii cum e, pana nu le parcurgi, ti se tot invart omuleti prin cap de nu le mai stii culoarea si directia. Asa ca inainte de a face cunostinta cu omuletul portocaliu, eu si Claudia facem shopping salbatic la Brasov si ne cumparam bocanci, dupa prinicpiul gospodarul isi face iarna car si vara sanie. Apoi, inarmate cu ce trebuie, pardon, incaltate cu bocanci, pornim pe zapada proaspata de la Fundata. E inutil sa spun ca drumul pana la Fundata arata intr-un mare fel, cu toti muntii pudrati cu zapada noua, brazii incarcati si ei pe marginea drumului, ce sa mai o revenire a iernii daca ar fi sa ma incred in peisaj. De fapt, doar zapada meilor. Zona mi-a placut mult, Claudia ne-a fost ghid si povestitor, insa unele imagini vorbesc si fara cuvinte (selectii din albumul foto al Claudiei):

Dialog mut 
Scari 




27 martie- Prima semi-urcare in Poiana cu cursiera

Afara ploua si e urat. E mult mai bine sa stai in casa, de vorba cu prieteni pe care nu i-ai mai vazut demult. Pe la pranz, cand se mai usuca pe jos, ne suim pe cursiere, pentru o tura spre Sfantu Gheorghe, dar cum din fata vine ploaia, dinspre Postavaru se pare ca vine sfarsitul lumii, nu ne ramane decat sa ne intoarcem spasiti, cu coada intre picioare, acasa. Radu ma convinge ca daca tot sunt echipata sa ma duc sa dau o urcare spre Poiana pana unde ma prinde ploaia. Ploia am ignorat-o, dar pe la jumatatea urcarii m-a prins direct ninsoarea. Am facut cale intoarsa din Poiana mica si evident ca pe coborare am inghetat in ultimul hal. Mi-am revenit abia sub patura, dupa un dus fierbinte. 

Datele turei: http://www.movescount.com/de/moves/move98757344


Aprilie promite vreme mai buna, promite zile din saptamana la Brasov si dupa-amieze pline. Ce a fost in martie ocupatie de weekend, sper sa devina runa de dupa progam. In orice caz, saptamana urmatoare Brasovul ma asteapta cu copaci infloriti si verde proaspat.

2 comments:

Claudia spunea...

Haha, Pestera? Eu i-am zis... Chilia :)
Dar totul pana au fost debarcate si restul de lucruri + jumatatea care lipsea si s-a umplut totul :)

Mihaela Diaconescu spunea...

Nu stiu...momentan tot la Pestera raman. Iti mai zic peste 2-3 luni daca imi schimb parerea.