joi, 5 mai 2016

Prier de 2016

Cu siguranta imi (prier)este la Brasov. Nu reusesc eu dimineata sa ma urnesc din pat, dar aproape toate serile fara ploaie imi sunt pline. Initial mi-am propus sa fac cate o poza din fiecare iesire pentru ca nu mai e vesnica alergare de 3 ture de Poli, e ceva pe munte, sau pe sub munte. Doar ca precum orice auto-promisiune, si asta a pornit gresit caci am incalcat-o de la a doua tura. Noroc ca raman arhivele pe Movescount si Strava :).

Sambata 2 aprilie- Alergare in Piatra Craiului

Cum Viorela este weekendul acesta in Crai, aranjam repede o alergare prin Magura, Casa Folea-La Table, locuri pe care le stiu bine si care imi sunt dragi peste masura. Asa ca pornesc pe la 12.00 sa urc la Curmatura, de unde o iau pe Viorela si desi initial ma gandeam sa coboram in Prapastii pe BA, gasesc un marcaj nou PG, pe care il urmam din curiozitate. Poteca merge frumos, initial pe sub refugiul Salvamont, apoi intra in padure si se orienteaza spre Prapastii, scotandu-ne elegant si frumos la drumul mare. Nu ma dau eu in vant dupa alergat pe drumul pietros din Prapastii, dar macar acesta curge repede fiind mereu la vale. Pana acum a fost o incalzire numai buna pentru urcarea spre Magura. Stiu sigur ca Viorelei o sa ii placa satul, poetca ce se prelinge printre garduri si povestile mele despre MPC. Asa ca avand mai mult spor la vorbit decat la alergat, ajungem intr-un final si aproape de Casa Folea. 

Locurile sunt pe sufletul meu, cu Bucegiul inzapezit la orizont, cu o bruma de verde pe jos, doar copacii isi asteapta randul. Cu siguranta o sa revin aici in urmatoarea luna sa ii prind si pe ei infloriti. Si poate ar fi bine sa aduc la purtator si o carte buna, sa gasec un copac frumos si scaldat in albul parfumat la primaverii si sa preget o ora sau doua. Doar m-am mutat la Brasov. Unde ma mai grabesc? Incepem sa urcam pe triunghiul galben de la MPC, dar brandusele, brandusele si nu panta, sa fim bine intelesi, ne fac sa ne oprim in varful dealului, la soare, pentru o pauza. Apoi ne continuam drumul, dam de putina zapada si iesim in culmea unde TG se lasa spre Curmatura. Aici creasta se dezvaluie privirilor noastre in toata splendoarea si Viorela este incatata. Sper sa revina in Crai la vara, sa ii arat fata lui estica prea putin batuta si frumoasele nemarcate dinspre Plaiul Foii. 
Alergand spre La Table, by Vio

Imi place sa o privesc cum coboara, cu covor de branduse sub picioare si creasta tacuta si semeata, profilandu-se peste umarul drept. Coboram pana la "La Table" si apoi intram in padurea lunga ce ne va conduce monoton la Curmatura. Avem parte de neasteptat de multa zapada, de ceva noroi, dar la finalul celor 4 ore simtim ca am trait cu adevarat. O las pe Vio la cabana si eu cobor spre Fantana lui Botorog. Ajung la fix in Poiana Zanoaga, in ora de aur, cand totul e cuprins de nemiscare, Craiul in spate, Bucegii in fata, brazii inalti din poiana, brandusele semi-inchise asteapta parca cu rasuflarea oprita- apusul. Preget 5 minute si admir Bucegii scaldati in lumina rosiatica a soarelui ce coboara pe partea cealalta a crestei si nu stiu daca acum imi doresc sa fiu aici sau sus la 2000 m, privind zgribulita in pufoaica finalul unei zi.
Vedere din Poiana Zanoaga, la apus
Doar finalul luminii, caci noaptea ne aduna pe toti in jurul unui foc din Cheile Rasnoavei. Langa apa e frig, dar liniste. Ne tragem aproape de vatra, Radu alimenteaza plasma in continuu si noi plimbam niste sticle, bem si ne lasam vrajiti de foc.
Seara, la foc, in Cheile Rasnoavei
Traseu: Fantana lui Botorog-BG- Cabana Curmatura-PG- Prapastiile Zarnestiului- nemarcat- Sat Magura- BR (vechi) Casa Folea- TG- La Table- TR- Cabana Curmatura- BG- Fantana lui Botorog

Track si datele turei: http://www.movescount.com/de/moves/move99833836

Duminica 3 aprilie- Recuperare pasiva la Spring Clasic Challange

Dupa tura de alergare de ieri in care s-au strans 30 km si aproape +1800 m diferenta de nivel nu ma vedeam pe cursiera a doua zi si astrele mi-au suras sa ma dau la fund fara mustrari de constiinta, caci Radu si-a uitat pantofii cu SPD-uri acasa. Asa ca i-am donat bucuroasa din cale afara pantofii mei si eu mi-am rezervat o zi linistita pe langa Medias. Radu a facut treaba buna la un concurs pe care eu nici nu l-as fi terminat si am plecat linistiti acasa, fiecare multumit de weekendul sau.
Despre cum Garminul face casa buna cu Suunto pe acelasi ghidon
Marti 5 aprilie- Poiana cu Andrei

Radu este plecat la Viena asa ca imi fac de drum cu Andrei si dam o urcare in Poiana.  Edy Mercks merge bine, eu mai putin :).

Vineri  8 aprilie- Poiana singura

Din nou spre Poiana, de data asta singura. Urc mai bine ca marti, dar ma alearga noaptea si renunt iarasi la poza. Ma consolez ca o mai fie multe alte urcari.

Sambata 9 aprilie- Recunoastere partiala pe traseul de la Brasov Marathon

Din nou weekend, din nou o alergare lunga, din nou cu Viorela. De data asta avem in program recunoastere pe traseul de la Brasov Marathon. Postavaru este astazi aproape pustiu, alergarea merge mai prost decat m-am asteptat, peisaje n-au fost, ramane doar miscarea facuta in natura.S-au strans totusi si astazi 27 km si + 1500 m, dar tot o sa imi fie greu la concurs.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move100601518

Duminica 10 aprilie- "Recuperare" activa la Holbav

Ar fi trebuit sa fie o tura de bicicleta usurica, asa, de pus sangele in miscare dupa alergarea de ieri. Doar ca sunt niste pante pe la Holbav, la care iti trebuie niste picioare odihnite bine si nu venite dupa o alergare lunga. Am plecat direct din Brasov, in cautarea copacilor infloriti de pe dealuri si i-am gasit, chiar si cu pretul impinsului bicicletei la deal. Coborarile in schimb au fost frumoase toate si deja stim ca o sa mai revenim acolo cand se lungeste ziua, sa prindem niste apusuri frumoase pe dealuri. Sau poate chiar sa innoptam pe undeva pe acolo... Momentan ramanem pe dealuri pana ce primii stropi ne alunga la vale si reconfiguram din mers spre Poiana Marului si Zarnesti. De cand m-am mutat la Brasov pastele cu branza si ton sunt nelipsite din saptamana. Cel putin de 2 ori pe saptamana, devorez singura sau cu Radu cate o oala de paste :). Asa a fost si duminica asta.
Descoperind dealurile de la Holbav
Traseu: Brasov- Cristian- Vulcan- Holbav- DN 73A- Poiana Marului-Zarnesti

Marti 12 aprilie- Cu cursiera la vest de Brasov

Noroc ca luni a plouat si nu am avut nicio remuscare pentru ziua de pauza. Marti insa, plini de entuziasm caci ploaia s-a oprit pe la pranz si pana la 18.00 s-a si uscat, pornim intr-o tura prin campie: Brasov-Codlea- Rasnov-Cristian-Brasov. Ma alearga Radu.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move101103367

Miercuri 13 aprilie- Inconjur de Lempes pe cursiera

Astazi suntem trupa mare: Andrei, Radu x 2 si Mike. Ne ies vreo 50 km frumosi cu media de 30 km/h. Radu face instructie cu noi. "Nu lasa spatii goale", "Pedaleaza cursiv, te opresti din pedalat doar daca e ceva cu adevarat neprevazut". Noroc ca prin Codlea a facut pana si ne-a lasat de capul nostru. Am ajuns teferi si tot cu 33-34 km/h pana in Brasov

Trasseu: Brasov- Harman- Bod- Halciu- Codlea- Ghimbav- Brasov

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move101217618

Vineri 15 aprilie- Dupa ploaie pe Stejeris in alergare

Joi a plouat toata ziua, vineri s-a oprit pe la 12.00, asa ca imi incalt adidasii de trail si ma duc sa dau o tura pe Stejeris. La cat de frumos e afara ar merge o tura de cursiera, dar Brasov Marathon bate la usa si eu ma stiu cu musca pe caciula caci nu am suficiente alergari pe anul asta. Pana la urma e fain si pe Stejeris.Poteca fiind cam peste tot in panta s-a uscat repede si cel putin la urcare si pe plat nu pune probleme. In schimb toate tufisurile mustesc inca de umezela,o pielita lichida imbraca frunzele abia mijite si face ca verdele crud de aprilie sa para si mai puternic. A inverzit padurea de la ultima alergare pe aici. De fapt a explodat de-a dreptul. In curand prin frunzisul inca rar se vad si primele raze de soare. Ajung deasupra unei poieni in panta, cu iarba noua si 2-3 copaci infloriti. Imi scot iPOD-ul din ureche sa ascult linistea. Alerg pana pe Stejerisul Mare si imi propun sa revin aici cu Claudia sa vedem apusul. Se vede frumos spre Crai si Magura Codlei. Apoi aleg sa explorez TR-ul care coboara la Pietrele lui Solomon. Nu a fost cea mai buna alegere, pentru ca poteca e destul de balauroasa, in partea de jos traversand de mai multe ori un parau cu ceva debit, mai ales acum, dupa ploaie. O abordare mai logica ar fi sa urc pe aici si sa cobor pe TG pana in Livada Postei, dar trebuie sa duc ceva munca de convingere cu mine insami sa alerg pana la Pietrele lui Solomon. Acum din fericire, tot orasul imi vine la vale. Redescopar strada "Dupa Ziduri" si scarile ce urca la Turnul Graf si apoi alerg pana in Livada Postei.

Traseu: TG (spre Poiana Mica)- TR (in urcare pana pe Stejerisul Mare si apoi in coborare spre Pietrele lui Solomon)

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move101403240

Sambata si duminica 16-17 aprilie- Cu MTB-urile la Fundata

Claudia ne-a mobilizat pe toti sa mergem la Festivalul de Ecoturism de la Fundata. Eu am gasit cativa Pinguini interesati de o tura de MTB in zona si uite asa, sambata am avut parte de o frumoasa tura pe 2 roti.

Echipa: Muha, Vali, Andrei, Mike

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move101792953




Sedinta foto
Pe urcarea spre Cheile Gradistei-Fundata
Duminica, pinguinii aleg drumetie, noi perseveram cu MTB-ul si iesim la o tura scurta cu Doru. Mi-a facut o reala placere sa ma dau cu baietii, am mers ceva mai legat decat ieri, stau din ce in ce mai mult timp in SPD-uri. Viitorul suna bine.
Gasca la trekking. Numai noi eram la MTB
Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move101792918

Luni 18 aprilie- Brasov Est- cursiera solitar

Cum Andrei are treaba la serviciu, Radu e obosit, plec singura cu cursiera. Ma alearga ploaia.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move101924212

Marti 19 aprilie- Alergare pe Tampa

Vremea imi acorda o prelungire de 2 ore pana incepe ploaia. Asa ca nu astept alte invitatii si plec sa alerg. Ultima alergare inainte de Brasov Marathon. De data asta plec spre Tampa. Prima alergare solitara, in timpul saptamanii pe Tampa, de cand m-am mutat in Brasov. Aleg ceva frumos: Treptele lui Gabony. Continui apoi pe BA spre Poiana Stechil si cobor pe la Fantanita Dreptatii. Pe drumul spre casa, ma delectez si cu scarile de la Turnul Graf si imi mai revine sufletul la loc, caci alergarea asta a fost in parametrii cu care sunt eu obisnuita.

Traseu: Promenada de pe Tampa- TG (Treptele lui Gabony)- Saua Tampei- BA - Poiana Stechil- CA- Fantanita Dreptatii- Piata Unirii

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move102176548

Duminica 24 aprilie- Clabucetul Taurului cu Claudia

Vremea se anunta buna pana pe la ora 14, febra musculara de la Brasov Marathon trebuia combatuta cumva, asa pun la cale cu Claudia o iesire in Baiului. Ceva scurt, usor, dar cu priveliste. Suntem chiar matinale, la ora 8.00 o iau pe Claudia de acasa si inainte de 9.00 suntem in Azuga pregatite de tura. Cum stam degeaba in statie la microbuz, o luam la pas, si bine am facut, caci de la gara si pana la intrarea in traseu nu sunt mai mult de 2.5 km. Poteca in serpentine ce aparea pe google maps, dar pe nicio harta se dovedeste la fata locului a fi un drum de pamant, pe care, pe alocuri s-au tras busteni. Noroc ca ultima ploaie a fost in urma cu 3-4 zile si putem sa ne descurcam din mal in mal, fara sa avem de-a face cu prea mult noroi. Mai ales iesirea din padure e frumoasa tare, pe un drum placut pe curba de nivel, cu floricele pe stanga si pe dreapta, impinse sa iasa la lumina de soarele darnic ce razbate usor aici la margine de padure.
La lumina, by Claudia
Iesim in culme, traversam pe poteca o plantatie de zade si poposim pe varf unde pregetam un sfert de ora. E frumos, e liniste, e pustiu si muntii sunt toti "la vedere". Norii se strang usor doar peste Bucegi, dar nu ne impiedica cu nimic sa ne jucam indentificand vai, varfuri, trasee. Neamtului in spate sunt fara zapada, Baiului si mai si, presimt ca in curand se va deschide sezonul de MTB si pe sus, pana in 1800 m. Revenim in Azuga pe TA si pana la ora 13.00 suntem si inapoi acasa.
Zade, by Claudia 
Bucegii, panorama, by Claudia
Bucegii, Valea Cerbului, detaliu, by Claudia
Claudia a scris un jurnal frumos si plin de floricele aici: Un pic de Bai

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move102946592

Miercuri 27 aprilie- Cu MTB-ul in Postavaru

Luni si marti a plouat. Ar fi trebuit sa ies cu cursiera, dar cursiera e pe pana si nu am timp sa peticesc camera. Asa ca iau 29'er-ul si ma duc spre Pietrele lui Solomon. Ma gandesc ca o sa fie ceva noroi pe TA, dar mi-l asum.  Urc la Pietrele lui Solomon, apoi pe TA in continuare, mai ocolind noroiul, mai urcand/ coborand pe langa bicicleta, mai luand cate o balta din plin. Ma bucur tare cand intersectez in sfarsit BA-ul care vine de pe Postavaru. De acum voi putea si eu in sfarsit sa ma bucur de drum. E pustiu prin Postavaru. Eu si verdele padurii. Si nimic mai mult. Dar nici nu as avea nevoie de altceva mai mult. Padurea revigorata dupa ploaie imi este suficienta. Ajung in Saua Tampei si de acolo cobor in Brasov. Nu au fost cine stie ce fapte vitejesti, insa fiind singura m-am dat mult mai prudent la vale, am innoroit regulamentar bicicleta si am umflat roata aia din spate care tot pierde aer o data pe ora.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move103200489

Sambata 30 aprilie- Carlogani si Usurei cu Hoinarii

De Pasti si de Craciun ne strangem invariabil la Slatina. In ultima vreme am avut si cursierele cu noi si de data asta, chiar ne-am potrivit sa iesim la o tura cap-coada impreuna. Tura clasica: Carlogani- Usurei si retur. 90 km pentru noi, 100 km pentru Hoinari. Drumuri bune si pustii. Companie faina. Dupa ce mancam fiecare pe la casele noastre, ne revedem in aceeasi formatie, dar ni se alatura si Ana si stam la povesti pana pe seara.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move103640717

5 comments:

Claudia spunea...

Un aprilie activ și e abia începutul, noroc că mai plouă pe la Brașov și se mai găsesc pauze și pentru alte activități, cum ar fi recuperarea pasivă :P

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

frumos, abia astept sa ajung si eu iar prin zona...cele 3 ture clasice de poli au devenit tare triste de cand am ramas singura pe aici :))

Mihaela Diaconescu spunea...

Mai se anunta a fi totusi mai bun din punct de vedere al vremii. Si se tot lungeste si ziua...

Mihaela Diaconescu spunea...

Acum intelegi de ce nu ma tragea pe mine prea tare ata sa alerg concursuri de asfalt. Pe munte e mereu mai bine, mai fun, chiar si cand lipseste compania.