joi, 3 noiembrie 2016

Brumarel de Brasov 2016

15 octombrie- Clincea +  Ciubotea

Eu aveam chef de frunze galbene. Radu vine cu o propunere in Bucegi, asa ca tarziu, ne urnim spre Bran. Urcam pe Clincea, e prima data cand urc pe aici, pana acum doar am coborat si desi suntem in bocanci si eu sunt rupta de febra musculara, realizez ca urcusul pana la refugiul din Tiganesti nu e chiar asa de lung cum mi-l imaginam eu, undeva sub 7 km si putin peste 3 ore. Pe Clincea zapada incepea abia pe la 2000 m si la nevoie chiar se putea ocoli. Pe sus,  spre Scara avem insa mai multa zapada insa nu stiu daca va tine. Zapada era foarte uda si in cateva zile cu soare s-ar putea topi mare parte din ea. Doamne ajuta, ca sa zic asa!

Pe Ciubotea e considerabil mai multa zapada si tine pana jos in caldare. Padurea ne mai ia cam 45 de minute si ajungem cu ultima geana de lumina la refugiul Salvamont. Cum ar spune Radu, nici nu ne-a prins noaptea, pentru ca desi am ajuns la masina dupa ora 19.00, nu am scos frontala :). In schimb picioarele noastre au fost greu incercate de intalnirea cu bocancii si duminica nu am mai avut chef de alta tura, desi prin Postavaru se vorbeste pe Face Book ca a fost soare. 

Problema este ca nu vreau sa vina iarna, nici macar noiembrie cu zilele ei scurte, cu ploi, frig, umezeala, apoi zapada si ger. Nu, nu ard de nerabdare sa pun schiurile in picioare, pot sa traiesc la fel de bine si in 3 anotimpuri. Si ca tot citesc acum Cronicile din Narnia, nu ar putea sa faca cineva o vraja si sa ma trezesc cand se termina iarna? 

Track si date: aici
Iarna, stii ce, dupa mine poti sa sari peste anul asta
Jos e toamna, Craiul insa a imbracat deja prima zapada
Si traseul nostru, tot spre zapada se indreapta
Spre Scara
Pe hornul de sub Scara
17 octombrie- Mai jos de atat nu pot cobori, cum spune Suca

Am alergat din nou. 7 kilometri chinuiti. Nu stiu daca de vina e febra musculara inca persistenta, ceasul cu track-ul lui de 3 lei, cheful meu, frigul, noaptea. Scuze pot sa gasesc o mie. Cert e ca a mers prost, desi eu simeteam ca merge bine. E clar ca biciclitul la 5000 m, ca si snorklelingul lui Suca nu ajuta. O sa vad daca ma ajuta joi, cand am de gand sa dau o Poiana. Si desi am mai si slabit vreo 2 kilograme nu ma simt deloc gazela. Cifrele spun ca sunt de-a dreptul broasca testoasa.Groaznic.

Track si date: aici

18 octombrie- Serpentine integral, alergare

Planul initial era sa ma duc astazi la o plimbare scurta pe Tampa, in cautarea frunzelor galbene. Doar ca Radu ma momeste cu o alergare, apoi ma lasa balta, insa eu imi dau seama ca mai intra si azi o alergare. Ma gandesc ca daca la vale tot nu merge treaba, sa insist putin pe alergarea la deal. Asa ca plec pe cea mai alergabila urcare pe Tampa-pe Serpentine. Nici nu imi puneam problema sa o alerg. Nu am facut niciodata asta. Insa era frig, si am pornit in alergare usoara ca sa ma inclazesc mai repede. Si am vazut ca merge. Asa ca am zis ca alerg cat ma tine.Si m-a tinut pana sus. Coborarea oricum nu a contat, mai ales ca a fost jalnica. Programare la ortoped, poate descopar care e problema.

Track si date: aici

20 octombrie- Cursiera, scurt, vant

Bate vantul frunza-n dunga, elanul mi-l alunga. Cum ies din Brasov imi dau seama ca e groasa treaba. Bate un vant hain din fata, apoi din laterala, mai sa ma dea jos de pe bicicleta. Ajung cu greu in Codlea si nu stiu cum sa fac mai repede dreapta spre Halchiu, ca sa am si eu viforul din spate. Tot cu 36-38 km/h pedalez pana in Halchiu. Apoi revin cuminte acasa, pe drumul de Feldioara. A fost groaznic cu pozitia pe cursiera, saua m-a distrus, se vede ca s-a dus naibii obsinuinta mea...

Track si date: aici

24 octombrie-Alergare cu Andrei

7 kilometri cu Andrei, prin oras. Simt ca iese "dopul" si picioarele isi dau drumul. Sub amenintarea unei progamari la ortoped, genunchiul stang a fost ca in zilele lui bune. O alergare decenta. Sper sa ii urmeze si altele, caci iarna e lunga si de sambata si ziua e scurta, asa ca frontala va deveni prietena mea.

Track si date: aici

25 octombrie- Ultima iesire cu cursiera din timpul saptamanii

Cel putin pe anul asta si pe primele 3 luni din 2016, pana creste din nou ziua. De acum urcam cursiera pe trainer si pedalam sub adierea de vant a ventilatorului. Si cica jucam Zwift.

Insa tura asta a fost frumoasa. Nu ca as fi facut mare lucru, dar plafonul de nori era sus si vizibilitate era din plin spre toate masivele ce inconjoara Bucegii. Soarele odata ce a coborat suficient de jos, trimitea raze oblice si alungite spre padurile dintre Bod si Sampetru, punand pe cer culoarea ruginie a padurii. O sa imi lipseasca zilele astea si pedalatul afara, cu toti soferii nebuni si cu manevre dubioase de pe drumurile patriei.

Track si date: aici

27 octombrie- O noua alergare cu Andrei

Mi se pare incredibil ca am ajuns sa il am pe Andrei partener de alergare. Acelasi Andrei care cu ani in urma nu intelegea cum vine sa alergi. S-a apucat metodic prin 2012 (sper sa nu gresesc) si de la alternat mersul cu alergarea usoara, la primii 2, 3, 5 kilometri, la primii 10 k cu pace de 6 min/km, am ajuns in vara sa iesim inclusiv sa alergam prin Postavaru.

Track si date: aici

28 octombrie- Astazi, diferenta de nivel prin oras

Andrei nu vine astazi, asa ca desenez in minte un traseu care sa stranga putina diferenta de nivel prin oras. Ultimele gene de lumina la Cetatiue, alergat la frontala pe sub Turnul Alb si +178 m, diferenta de nivel. Nu e rau.

Track si date: aici


2 comments:

Claudia spunea...

Eu nici nu știu ce-mi doresc de la iarna asta: să treacă repede?!? :)

Mihaela Diaconescu spunea...

In cazul tau, e cu adevarat o decizie grea :). Totusi eu zic sa te inarmezi cu rabdare!