vineri, 26 iulie 2019

Peru si ciclismul cu fata umana


Ciclismul cu fata umana din Peru continua si astazi caci ziua se scurge pe drumul asfaltat ce leaga Cajamarca de Cajabamba.

Singurul oras mai mare prin care trecem este San Marcos si nu ratam ocazia de a ne opri acolo sa mancam de pranz. Marcam cu aceasta ocazie si cea mai buna supa de gaina mancata pana acum in Peru.

Refacem stocurile de mango (noua noastra pasiune) si incepem sa urcam spre un pas de la 2800, cat sa avem motiv sa coboram apoi inapoi in firul vaii, la 2000 m, intr-o localitate numita Ape Calde (Aguas Calientes).

Coborarea si peisajul care ni si deschid in fata ne amintesc de Himalaya. Vai largi si verzi datorita irigatiilor, spatii deschise, munti arizi stanga dreapta, serpentine peste serpentine construite in gradiente domoale si o lumina placuta ne-au insotit intreaga zi. Desi termometrul arata la miezul zilei 30 de grade, e o caldura uscata pe care poti pedala chiar decent.

Bineinteles ca la ceas de seara traversam o zona semi-arida, cu boscheti, iarba uscata si case din chirpici, astfel ca misiunea de a gasi un loc de cort nu e deloc simpla. Insa cum zicea Radu prin Spania, drumul are grija de calator si dam peste o casa parasita, cu iarba in fata, loc unde ne facem si noi comozi in seara asta.
Semne bune ziua are
Un lant bec dupa 30 de minute de spalat cu motorina si apa sub presiune
Aprovizionarea cu fructe
Fata de ecuadorieni, peruanii chiar stiu sa construiasca serpentine


30 de kilometri aproape plati inainte de urcarea spre Cajabamba

Date si track: aici

Foto by Radu