duminică, 29 martie 2020

Jurnal de coronavirus. Autoizolare Z13.Privind prin gaura cheii

...spre o lume fara vaccinuri. (asa ar trebui sa sune continuarea titlului)

Cum nu am copii, sunt in general ferita de discutiile si eventualele dileme din grupurile de parinti/ mame, de pareri, linkuri, studii mai mult sau mai putin stiintifice etc. Si chiar de as avea copil, le-as da din start reject sau unfriend tuturor celor care fac parte sau sunt simpatizanti ai miscarii anti-vaccin, pe care chiar cred ca pandemia curenta nu ii va invata nicio lectie, desi ar trebui sa fie un bun exemplu pentru modul in care ar arata o lume fara vaccinuri. Sa inmultim pandemia actuala cu una pe an de gripa sezoniera, variola, rubeola, oreon, poli, tuberculoza, difterie, rabie (da, stiu, vaccinul antirbaic nu face parte din imunizarea standard a copiiilor, dar cum am eu asa, o relatie speciala cu rabia si cum rabia are un procent de mortalitate de aproape 100%, il pun pe lista). 
  • Sa luam anul de gratie 1943 unde in Europa avem o epidemie de diferite cu 1 milion de cazuri si 50.000 de morti.
  • Sa mai adaugam inca 2 milioane pe an de la variola (cifrele sunt pentru deceniul 1950-1960 dar nu ma indoiesc ca in 1945-1950  era mai bine).
  • Tuberculoza, oreonul si rubeola nu le punem la socoteala, caci mortalitatea lor este scazuta, respectiv era scazuta la acea vreme. Legam de ele insa costurile pe care le genereaza in sistemul medical si pierderile din economie.
  • 1952, epidemie de poliomielita cu 58.000 de cazuri, 3145 de decese si 21.269 de copii ramasi cu diverse forme de paralizie.
  • Gripa (date  incerte, CDC mentioneaza un studiu facut pentru 1976- 2007 cu o medie de 6300 de morti pe an doar in SUA).
Si munca de cercetare online poate continua, ca si asa a fost superficiala, dar intuiesc ca imaginea e deja formata. Asa ca, puneti undeva bine cifrele de dupa pandemia asta si bagati-le in capul tuturor celor care cred ca nu e o idee buna sa isi vaccineze copiii.

Poza de grup dupa o tura mai veche in Ciucas. Cati dintre noi am mai fi fost in poza fara vaccinuri?


Intreaga serie de postari despre epidemia de coronavirus este disponibila aici .