luni, 7 noiembrie 2022

Scrisori pentru viitor. Bunloc vertical race

Cand inca erai entuziasmat dupa experienta de la Azuga, nici nu ti-a fost greu sa spui da cand te-am momit cu Bunloc Vertical Race. Daca tot s-au terminat concursurile de copii, acum, la final de sezon, merg si unele de oameni mari, desi cursa de la Bunloc a fost cat se poate de prietenoasa cu concurentii de toate varstele si a inregistrat probabil un record de  participare la categoria copii.

Acum, ca stiai deja cum merg cursele de vertical, strategia era simpla. Tu esti cel care stabilesti ritmul, eu sunt acolo doar in caz ca apare ceva. Cum timpul estimat avea sa fie unul lung, pleci printre primii si mergi bine primii 200 m diferenta de nivel, partial din entuziasm, partial cu frica de a nu fi prins de Ana, Radu, Vlad si restul copiilor mai mari. Eu stiu ca vei fi prins, e normal asta, 5 ani e doar jumatate din 10 ani, dar tot e fain sa ai 5 ani si sa participi la curse de oameni mari.
Incalzirea regulamentara

Start intr-un fel de time trial

Fugind de copiii mai mari


Probabil cel mai frumos moment al cursei a fost atunci cand ai ajuns fix sub linia de finish. Poarta era suspendata undeva deasupra capetelor noastre si o panta de 45 de grade era ultima reduta a concursului. Acolo, sub incurajarile tuturor copiilor mai mari care au terminat inaintea ta, ai urcat dintr-o suflare, cu inima in gat, simtind in fond ce inseamna o cursa de vertical.
Aproape de finish, flancat de Radu Tanase

Chiar daca nu a fost categorie separata de copii, te-am premiat eu cu o coborare cu telescaunul si cred ca a fost cel mai fain premiu daca ma gandesc la cat de putin iti place sa cobori si la faptul ca a fost prima ta plimbare cu telescaunul.

Nici socializarea de dupa cursa cu gulas si multa joaca nu trebuie uitata. Si uite asa, sunt destul de sigura ca anul urmator putem face echipa buna la Festivalul Sporturilor Montane.
O mare parte din oamenii de la Bunloc (organizatori si concurenti deopotriva)


Foto by echipa de organizare