sâmbătă, 8 august 2009

Dolomiti 2009-ziua 1- Cheile Turzii si Baile FelixCum vremea se arata potrivnica in Dolomiti hotaram sa mai ramanem 1 zi pe plaiuri mioritice si ne alegem ca incalzire pentru muntii cei mari, trasee pe gustul fiecaruia din Cheile Turzii.
Vacuta noastra mioritica-de Cheile Turzii
Radu, bucuros ca si-a gasit partener pentru sculatul dimineata, pleaca cu Mihai in Creasta Frumoasa (3B) si apoi in Turnul Ascutit (5A), pe care il decreteaza ca fiind un traseu foarte frumos. Eu si Oana ne trezim mai tarziu, organizam treburile ca fetele si apoi plecam intr-o plimbare prin chei pentru ca Oana sa faca cunostiinta cu frumosii pereti din zona.
Una dintre perspectivele care m-au facut sa ma indragostesc de acest loc (si de traseul Creasta Sansil)
Apoi toti patru intram in Creasta Sansil, cu 2 micropremiere: primul meu traseu alpin, cap de coarda si primul traseu alpin al Oanei.
Incalziti fiind la final dupa traseu, perespectivele ametitoare spre Turnul Ascutit si Grota lui Hili si soarele aferent, hotaram sa ne racorim la un strand.
Caldura mare, mon cher, dupa cum se poate vedea la Mihai
Dar si la 1 Mai si la Felix ajungem odata cu inchiderea asa ca ne orientam spre o piscina privata unde ne balacim vreo 2h.
Continuam antrenamentele-aici o linie de boulder
Si in sfarsit ne relaxam, doar e concediu, nu?
Incheiem totul la Oradea, cu o oala de paste si o lubenita de 9 kg.

1 comments:

prietena-japoneza spunea...

frumoase fotografii ! sunteţi destul de îndrăzneţi cu ascensiunile pe munte !
felicitări !