vineri, 19 august 2011

BCB-ziua 28-Waizenkirchen(Au)-Kraiburg(Au)


Mann solte die Welt so nehmen wie sie ist, aber nict so lassen//Trebuie sa luam lumea asa cum este, dar nu trebuie sa o si lasam asa.

<--Din aceeasi serie: BCB- ziua 27-Simbach am Inn (De)-Waizenkirchen (Au)

Azi incepem ziua pe racoare (noaptea a plouat) si in plus cu o frumoasa coborare pe valea raului Aschach, vale pitoreasca ce se prelinge printre dealuri, la 500 m altitudine, pline de paduri, cu un drum racoros, de  parca am fi la munte.

Cei 20 de km se scurg repede caci sunt frumosi si pitoresti, si pista noastra se incheie la Dunare. 
Pe malul Dunarii-parca si aud muzica lui Strauss
Suntem pe R1-Donnau Radweg (EuroVelo 6). 
Sarbatorim cu o inghetata
Pe malul Dunarii merge o frumusete de pista, asfaltata dar si intens circulata.

Noi ne-am asterne la drum sa vedem ce e si cu EuroVelo 6, dar nu ne lasa o ploaie incapatanata, ce vine in reprize. Pana la urma plecam, ne udam, ne uscam etc. Pista merge foarte bine, pe portiuni chiar si cu 23-24 km/h, mai ales ca totul e plat. Locurile sunt amenajate si gasim in drum si supermarketuri si fantani cu apa (intr-un cuvant tot ce are nevoie un biclist sa ii fie la indemana).


Ajungem in Linz care nu ne impresioneaza cu nimic (nu se compara deloc cu celelate 3 orase mai mari din Austria: Viena, Salzburg si Innsbruck, pe care le-am vizitat pana acum) si plecam si noi mai departe. Asta pentru ca pretul biletului pana la Viena ni se pare mare si hotaran sa mai pedalam ceva si sa mai scutim vreo 20 de euro de caciula cu inca o zi de pedalat. Viena parca am mai vazut-o si frumos era daca ajungeam acolo pe bicicleta...Dar nu a fost sa fie, nu acum cel putin...
O casa faina gasita pe drum
Pista cand ne poarta pe malul Dunarii, cand prin satele sau micile orase de pe malul stang sau drept. Gasim cateva locuri bune de baie cu mici plaje amenajate cu nisip, dar nu ne oprim caci suntem in cautarea unui loc de cort, pe care il gasesc intr-o padurice, langa un drum forestier. Ascuns, retras, izolat, cu un izvor pentru spalat...Hotel de mii de stele.


In ultima zi, un frumos apus de soare

Foto by Radu

In continuarea seriei:  BCB-ziua 29-Kraiburg (Au)-Oradea (Ro)-->

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Infobox


Distanta: 116.8 km
Viteza medie: 17.6. km/h
Timpul  efectiv de pedalat: 6:37:32
Diferenta de nivel: 760 m