marți, 31 mai 2016

Florar de Brasov

Duminica 1 mai- Slatina, prin jurul stanii

Duminica Pastilor si Ziua Oamenilor Muncii pica anul acesta in acelasi timp. Dimineata dau o tura pe cursiera prin satele de langa Slatina. In afara localitatii, ma rupea in vantul, in sat, la adapost, mergeam cu 30 km/h fara probleme. Activitatea principala era impartitul. Cu cosul, cu tava, pe la vecini, nu se stie cat e credinta si cat e traditie. Cert este ca e un schimb constant de cozonac, pasca, oua, friptura si bautura. Vremea e superba, castanii deja isi scutura florile, salcamii au inflorit, iar ochii au descoperit in iarba inalta si primii maci din vara asta.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move103640690


Daca  e mai, sa fie multe flori
Unde-s flori sunt si albine. Stupii noi, pregatiti de tatal lui Radu
Lampa fermecata a apicultorului
Am scos cursiera la plimbare si am pozat-o printre flori de castan
5 Mai- Pe drumuri libere, pe langa Brasov

Astazi e timpul pentru o tura mai lunga in campie. Mi-a recomandat Radu niste drumuri libere si faine intre Brasov si Sfantu Gheorghe pe care ma duc sa le descopar. Inceputul turei nu este foarte promitator, pentru ca in loc sa merg prin Valcele si Araci, din Podu Oltului, mintita de indicatorul ce spunea Sfantu Gheorghe tin drept inainte spre Ilieni, descoperind cu ocazia asta si de ce traseul de la Gentelman's Race nu trece pe aici. Dupa ce drumul de dale imi scade substantial media orara, ii dau bice spre Sfantu Gheorghe. Bifurcatia spre Ozun vine repede si apoi am parte de cea mai faina bucata de drum de cand m-am mutat in Brasov. Asfalt proaspat, pustiu, sate mici si evident mereu muntii aflati in campul vizual. Reveria se termina la Teliu cand intru pe drumuri cunoscute si apoi "acasa" ma asteapta primitoare dupa 70 kilometri pe doua roti.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move104622770

10 Mai- Prima alergare dupa Brasov Marathon

M-am tot socotit unde sa ies azi sa alerg pentru ca vremea se anunta impecabila. Primul instinct a fost Lempes, ca sa ma bucur de deschidere. Dar 3.5 km intr-un sens si alti 3.5 km in celalalt sens erau totusi prea putini. Tampa are poteci faine, dar sunt toate prin padure...Asa ca raman fidela Stejerisului din dosul casei. De pe varf se vede pana hat peste Magura Codlei. Mi se pare foarte fain sa alergi regulat prin aceleasi locuri in natura. Prima data pe Stejeris, la inceputul lui martie, padurea era inca golasa. Apoi urmatoarea alergare era plina de floricele. Peste alte 2 saptamani, am iesit fix dupa o ploaie cand padurea mustea de apa si copacii erau de un verde suculent. Iar acum...totul era de un verde plin, matur, vestitor de vara. Potecile chele de acum o luna erau ingustate de lastarisul crescut pe stanga si pe dreapta. Florile disparusera si in poieni crescuse iarba inalta. Doar varful Stejeris era putin intarziat. 2 copacei inca infloriti si o alee pavata cu flori imi ureaza bun venit pe varful stancos. Preget putin, imi promit sa revin odata la apus aici si ii dau la vale ca sa prind si coborarea pe lumina.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move104855129


18 Mai- Alergare in Piatra Mare

Astazi, profitand de faptul ca am terminat la 5, m-am suit in masina, am dat piept cu traficul din Brasov, am scapat in final de aglomeratie la Petromul de pe Calea Bucuresti si am oprit in Dambu Morii. Unde a inceput sa ploua. Cum nu credeam sa tina mult, stau cuminte in masina pana se opreste si apoi o luam din loc, eu in alergare usoara si Radu pe MTB spre Drumul Familiar. Voiam sa vedem care ajunge primul la cabana. Intrecerea am lasat-o insa pe data urmatoare, caci fix cum intrai pe familiar era un noroi de zile mari. Se trasesere busteni fix pe drum si nu era sub nici un chip rost sa intrii cu bicicleta acolo. Asa ca Radu face cale intoarsa in cautarea altor poteci si eu continui sa urc spre cabana. Este absolut pustiu. Simt ca trebuie sa dau drumul la muzica, caci ma innebuneste atata liniste. Pe ultima jumate de ora incepe sa ninga. Asa, dintr-o data. E chiar un fel de mazariche, caci sferele albe se aduna rapid pe frunzele mari de brustur. In zonele deschise bate vantul destul de tare, asa ca imi trag foita peste rucsac si ii dau inainte sa ies la cabana. In Poiana e ceata, in jos e negura, ce e drept, spre Brasov se vede o leaca de soare. Nu am ales foarte bine locul de joaca astazi... Nu intru in cabana, pentru ca ma alerga si frigul si inserarea si incep coborarea spre 7 Scari. Greu, incet, cu pietre ude si radacini alunecoase ajung deasupra canionului unde pot in sfarsit sa dau putin drumul la picioare. Apoi poteca e poveste pana la masina si in 2 ore si un sfert, pun sub picioare aproape 1000 m diferenta de nivel.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move106117711

27 Mai- Alergare urbana prin Brasov

S-a oprit deluviul, asa ca dau o tura de alergare prin oras. Se strang totusi destul de usor 10 kilometri. Redescopar stadionul si imi promit sa mai revin aici pentru intervale.

Track si date: http://www.movescount.com/de/moves/move107185114

28 Mai- Poiana

O urcare scurta pana in Poiana si apoi schimb doar bicicleta, iau MTB-ul si merg in Baiului


Luni 30 Mai- Urcare in Poiana, coborare pe Setejeris

Azi ne strangem gasca mare. Termin la 17.00, asa ca plec singura sa dau urcarea in Poiana, continui pe traseul de la Brasov Bike Race si revin in asfalt  In Poiana Mica ne regrupam cu totii si coboram pe Stejeris. Aproape ca ne prinde noaptea si ne cam scoatem ochii prin padure.

Gasca mare astazi pe Stejeris

1 comments:

Diaconu Radu spunea...

Nu ar trebui sa porniti ceasul cum iesiti pe usa, daca tineti sa nu se afle de tot poporul unde locuiti.
Parerea mea! Si stiti cum este cu parerile; sunt bune, ca poti sau nu sa tii cont de ele...
Felicitari pentru trasee, noi la Slatina nu avem parte, ne descurcam cu resurse loco, mai urcam o panta de 10 ori samd