miercuri, 21 septembrie 2016

Unde gasesti in India mijlocul pustiului (Z12)

Astazi ne asternem din nou la drum in directia primului pas de pe ruta noastra- Kunzum La 4550 m. Targetul zilei nu este pasul in sine, ci ultimul sat de pe vale- Losar. Drumul se anuna rupt, asa ca cei 56 de kilometri pana acolo ne vor umple probabil intrega zi. In ecuatie intra si o noapte la +4000 m si un start matinal spre pas (nu ca ar fi prea mult trafic pe aici, dar sa rezolvi partea grea a zilei de dimineata ajuta la moral).

Primii 10-15 kilometri vin cu asfalt si ma bucur pentru fiecare linie neagra pe care ochii mei o descifreaza la orizont. Satele se insira si ele pe marginea drumului, din ce in ce mai mici si fara magazine.

Aceeasi directie ca si ieri, doar ca o alta perspectiva
Satele-s din ce in ce mai mici
Dupa jumatea distantei incepe pustiul. Nu tu oameni, nu tu masini, doar munte si cer albastru. Mijlocul pustiului sau capatul lumii- cum preferati. Din reveria gandurilor fiecaruia suntem treziti brutal de cea mai nefericita combinatie pentru un biciclist: drum rupt si vant din fata. Ultimii 15 kilometri se scurg infinit de greu, fiecare metru cerand de 2 ori mai multa energie decat in mod normal. Atmosfera este plina de praf, iar in fata totul pare innorat. Oprim in sat pentru o masa calda si ultimele aprovizionari si gasim un loc de cort cu iarba si ferit de vant, chiar la iesirea din Losar.


Asfaltul dispare si el
Iar drumul nostru coboara usor, ca apoi sa urce spre Losar


Asta e mijlocul pustiului. Doar noi si drumul
Foto by Radu