marți, 20 septembrie 2016

India- Kaza, capitala Spiti-ului (Z10 & Z11)

Astazi nu avem decat 40 km pana in Kaza - cel mai mare oras din Spiti, care promitea o aprovizionare generoasa. Drumul ramane in mare parte prost, soarele e ucigator la 3700 m, dar valea se largeste lasand loc asezarilor, unei brume de teren cultivabil si copacilor. Imi place orizontul asta deschis, care iti permite sa vezi in departare.

In Kaza tragem la o cazare si ramanem aici 2 nopti pentru aspecte organizatorice, mancare buna, apa calda, aprovizionare cu delicatese gen nutela si aclimatizare. Kaza nu e decat o adunatura de magazine si pensiunui si nu cred sa iti ia mai mult de 30 de minute in pas de plimbare sa il strabati de la prima la ultima casa. Dar au magazine cu mancare europeana (branza, lapte, conserva de ananas, peste), standuri cu legume si fructe si un local cu mancare chinezeasca unde descoperim  Chow mein-ul, Thukpa si mananc primele mele Momo-uri (cu varza). Revenim aici in ambele zile.
Valea se largeste
Dar ramane in mare parte arida
Un frumos locul cu copaci ingalbeniti pe malul raului.
Un loc ce nu ar fi captat atentia acasa dar aici, in ariditatea asta pare o frantura din paradis.
per sa mai gasim asemenea locuri pentru campat.

Track si date: aici

Ziua 11- In vizita la Kee Gompa

Singurul lucru notabil facut azi- in decretata zi de pauza- a fost sa mergem pe bicle pana la Kee/ Key gompa, cea mai mare manastire din Spiti, 350 calugari, o parte din ei copii. Zambetul sincer al copiilor-calugari budisti care se plimbau pe rand pe bicicleta mea prin curtea manastirii a fost cel mai frumos lucru al sederii noastre in Kaza.

In rest somn, spalat haine, aprovizionare si investit vreo 30 de lei intr-o bluza cu maneca lunga si alti 10 lei intr-o sapca, ca sa ma protejeze de soerele de fiecare zi.
Spre Kee Gompa
Manastire cocotata la 4000 m
Calugari avand parte de un moment de jos pe bicicleta mea

Track: aici

Foto by Radu