miercuri, 30 ianuarie 2019

Gerar de Brasov 2019


3 ian Tour de Zwift Stage 1 (A)

In stilu-mi caracteristic am ales cea mai lunga etapa din variantele oferite si a iesit mult de munca pentru un loc mediocru pe la jumatatea clasamentului.

Date aici

4 ian  Morning Swim

Astazi cica introducem primele miscari de spate si dupa ce invat cum sa imi tin barbia in piept, cu labe devine chiar confortabil. Tare imi e insa ca fara labe nu ma voi deplasa deloc...

5 ianuarie- Piatra Mare cu Pinguinii

Gerul Bobotezei a inceput mai devreme si trebuie sa imi adun tot curajul sa ma mobilizez pentru tura in Piatra Mare cu Punguinii. Intuiam ca o sa avem parte de o zi inteaga prin frig si ca nu ne putem baza pe cabana mica, ce va fi mai tot timpul plina. Asa ca ajung sa scotocesc pana in fundul sifonierului dupa haine groase si pe la 9 si ceva pornim la drum cu curaj. Cum vremea se anunta a fi impecabila, nu suntem singurii. Eu stiam deja cum arata padurea din tura de pe 1 ianuarie pe Clabucetul Azugii, insa pentru restul avea sa fie o surpiza placuta. Desi gerul musca aprig, compensam cu voie buna si abia asteptam sa iesim din padure. Platoul cabanei ne intampina cu soare, iar ce al varfului cu vant. 

Insa vine ea si coborarea, cu poteca ingusta ce isi face loc printre brazii inalti, cu aerul ce e parca din ce in ce mai cald pe masura ce pierdem diferenta de nivel, cu relaxarea pasilor ce se asterm in ritmul vorbelor pe familiarul primitor si cu imaginea unei seri placute petrecute intre prieteni.

Un jurnal mai inspirat a scris Claudia aici.

Date si track aici

Poze pe varf are oricine, poze cu varful, mai rar



11 ian 
-
 Tour de Zwift Stage 4 (C)

Ma tin de planul cu Tour de Zwift si ma bag din nou la categoria de fete. De data asta mi-am invatat lectia si pastrez ceva gaz pentru ultima urcare pentru a reduce cat mai mult din pierderi. Iese din nou un antrenament cinstit cu 196W medie pe ora.

Date aici

12 ianuarie Ciucas vs Andalusia

Prognoza arata vreme mohorata si precipitatii spre seara. Asa ca plecam in Ciucas cu noaptea in cap, ca sa mai tocam niste pulver pe valcelele din padure. E frig, considerabil de frig si nu am nicio tragere de inima nici sa urc pante abrupte prin padure si nici sa fac slalom printre copaci. Astfel incat gandurile imi zboara spre insorita Andaluzie spre care ne- am luat bilete cat sa sarim din iarna in primavara. Doar ca mai e o luna jumate pana atunci....

Date aici


15 ianuarie -Tour de Zwift - Stage 5 (A) -Tempo ride

Prima tura mai lunga pe Zwift. Nu am planuri mari. Vreau doar sa  merg in ritm de tempo si sa vad cum merge/ cum se simte pentru etapele urmatoare.

Date aici

17 ianuarie Zwift- L'Etape du Tour Warm-Up: Welcome Workout, sau cel mai usor antrenament pe zwift de luna asta.

18 ianuarie-Postavaru nocturn cu Radu si Claudia

E vineri seara si unii ies in oras, altii muta clubul pe munte si iesim impreuna cu Claudia la o tura noctura in Postavaru si mai multe prajituri la cabana. Urcam si coboram tihnit cu un Radu doritor de subiecti pentru pozele nocturne.

Date aici


19 ianuarie- Bazin

Astazi am drum la Bucuresti, asa ca ma adaptez si caut o sala cu piscina si 7 card. De cateva zile tot studiez tehnica de crawl pe youtube, cum te intinzi, cum tragi etc si daca punctual simt ca imi iese asta in bazinul olimpic, la un moment dat se strica ritmul pentru ca obosesc sa ma concentrez in atatea locuri si pierd controlul. Aveam sentimentul ca un bazin semi-olimpic m-ar ajuta si da, a fost bun, daca nu ar fi fost totusi atat de aglomerat.

20 ianuarie- Bazin, din nou, de data asta la Brasov

Azi aveam de gand sa fiu organizata: mai intai bazin si apoi sauna. Ordinea potrivita chiar conteaza. Doar ca aparent, duminica ora 10 nu e cel mai bun moment pentru a merge la bazin, caci sunt si cursuri pentru copii si e in general aglomerat. Am rezistat totusi pana cand s-a eliberat si am ramas initial 2 oameni si apoi am sfarsit prin a avea din nou culoarul meu.

21 ianuarie - Zwift Workout 30/15's with Threshold

Asta a fost un workout in care chiar am muncit. Intervalele de 30 de sec la 270W cu doar 15 secunde recovery, 10 repetari si in total 3 seturi nu au fost deloc usoare, ba chiar m-au muncit rau.

Date aici

22 ianuarie- Tour de Zwift Stage 7 A

O tura lunga, 50 km cu 1000 m diferenta de nivel. Genul de tura unde trebuie mers cumpatat, dar cu Radu pe langa mine nu e chip sa mergi cumpatat. Tin primele 20 de minutw la FTP, dar cam atat. Puterea scade apoi pe fiecare 10 minute si desi reuseac la final o onorabila medie de 196 W pe 1h30, am suferit pentru ei. Nu atat prin medie, cat prin sentimentul acela ca s-a terminat gazul si nu mai e energie nici sa ma tin dupa vreun pluton mai rapid si nici sa urc intr-un ritm decent. Clar nici picioarele grele ramase dupa antrenamentul de ieri nu au fost ce trebuia.

Date aici

23 ianuarie - Bazin

Bogdan spune ca stilul crawl merge bine si da, exista un progres, dar el nu stie cate ore de bazin au fost pe langa cursurile cu el. Si ma frustreaza caci nu gasesc calea spre o tehnica multumitoare. Si singura nu imi iese si nici el nu reuseste sa ma aduca acolo unde vreau...Sa zicem ca nu sunt cea mai rabdatoare persoana posibila si dandu-mi seama ca nu am un talent pentru asta, incerc sa compensez prin tehnica. Si sa gasesc cheia spre tehnica nu e deloc usor.

26 ianuarie Tour de Zwift - Stage 8 (A)

Probabil cea mai buna cursa din sezonul de Zwift de pana acum. Picioarele odihnite + strategia din etapele ulterioare au mers de data asta mana in mana.

Incerc sa merg cat mai bine pe primele 20 de minute, respectiv bucata de plat din London Loop si prima urcare pe Box Hill. Merg ceas 20 de minute la FTP. Las pedala pe coborare si ma asez intr-un pluton pe plat. Urcarea doi pe Box Hill merge evident cu mai putini wati decat prima, insa oricum, la peste 200. Urcarea asta nu ma intereseaza prea mult. Vreau doar sa o duc constant. Pe coborarea doi si pe plat se termina putin gazul si pierd 2 plutoane, reusind sa ma lipsesc abia de al treilea. Strategia a fost simpla: peste 200 W pe urcari si 180-190 W pe plat/ coborare. Urcarea trei e cheia. Clar m-a ajutat mult faptul faptul ca am stiut de la Radu profilul, respectiv ca sunt 3 urcari pe Box Hill, caci descrierea organizatorilor a fost cam vaga...Aici depasesc, asa cum pana acum ma depaseau toti pe mine. Depasesc fete de la categoria C si baieti de la B pe care ii prind din urma cu un tur. Nu las pedala sub 200 W. Sunt 3 kilometri si 7-8 minute de efort. Cifrele din stanga sunt cea mai buna motivatie: prima treime la general si primele 10% dintre fete. Cum in fata imi stau cateva zile de pauza, date de plecarea la Bucuresti, am sperante mari pentru ziua de joi, cand sper sa mai prind o etapa (ori a 9-a, ori sa recuperez o etapa din cele ratate).

Date aici