sâmbătă, 17 decembrie 2022

Avantul Prabusirea la Cupa 10

Concursurile (de orice fel ar fi ele) inseamna cumva o schimbare de atitudine la capitolul libertati ale copiilor. La concursuri copilul poate sa intre in noroi si pana la gat si parintele nebun isi asuma senin ca va spala 3 randuri de incaltari... Cam asa a fost si cu rogainingul de azi. Daca s-au terminat concursurile de bicicleta si de alergare, ne reprofilam pe...orientare.

Ce sa si faci intr-o dimineata de duminica, la ora 9.30, cand incepe sa ploua chiar inainte de start? Orientarea nu e punctul meu forte pe munte, iar la un concurs de rogaining am mai fost o singura data, in si pe langa Piatra Craiului, intr-o tura lunga cat o zi de vara. Dar acum, iarna, e buna orice motivatie care te poate scoate din casa.

Proba de family e una scurta, de 3 ore, dar intensa. Suntem cateva echipe de adult(i) + copii si e cumva interesant de urmarit dinamica de la cursa asta, cand toti se imprastie ca potarnichile in toate directiile. La noi in echipa Avantul Prabusirea impartirea sarcinilor e clara:  Radu e responsabil cu navigatia, eu sunt responsabila cu copilul. Inceputul e greoi. Marius insista sa alergam, desi nici el nu stie in ce directie. Doar sa alergam. Radu are nevoie sa se pozitioneze putin in spatiu pe toate strazile intortocheate ale orasului, si tuturor ne trebuie un prim CP gasit, ca boost de moral. Dupa primul, punctele incep sa curga unul dupa altul. Si ploaia la fel. Usor, usor, iesim din oras si ne indreptam spre padure. Cam de acum incepe si partea interesanta pentru Marius, cu urcari, coborari, balaurit, mers prin apa si alergat la vale.

Dupa 2h30 decidem ca punctele stranse sunt mai importante si nu vrem sa riscam vreo penalizare. Asa ca revenim in stil avion spre finish, planuind sa transformam punctele in gloante pentru NERF Gun-uri.
Spre suprinderea mea si a lui Marius, urcam si pe podium, pe un onorabil loc 2.

E clar, sunt sanse reale sa ne luam avant si pentru o alta cursa de orientare iarna asta si sa nu ne prabusim chiar dupa prima tentativa.

Date si track: aici 

La regaining conteaza si strategia

Unul dintre primele CP-uri, eram inca in Sacele



Pregatiti sa luam in piept noroiul

Varfurile sunt excelente pentru pozitionarea in spatiu

Noroiti dar fericiti