luni, 18 iunie 2007

Incercare esuata Seaca Caraimanului



Echipa: Catalin, Octavian, Viorica, Cristi, Vali, Muha, Mirela, Mugur, Mike si Radu

Acesta e un jurnal din perioada noastra de glorie, cand descoperam vaile de abrupt din Bucegi. Dupa 2-3 ani de mers pe munte, ochii au inceput sa vada dincolo de traseele marcate de pe harta si ceea ce inainte erau doar niste linii firave cu denumiri necunoscute, acum incepeau sa capete sens. Lucram la 2 puzzleuri mari: Bucegiul si Piatra Craiului si usor, usor patrundeam in detalii. Am inceput timid, cu traseele de 1A (brane si vai de abrupt), visand doar la Seaca Caraimanului ori la Acele Morarului. Usor, usor am castigat expeienta si incredere in noi, am invatat sa "citim" terenul si sa "il citim" pe Emilian Cristea cand ne explica in a sa Monografie a Bucegilor unde e intrarea pe valea X. Asa ca in mod natural a venit la rand si Valea Seaca a Caraimanului, despre care in cartea mai sus numita se mentiona: "Menţionăm, în încheiere, că ascensiunea Văii Seci era considerată cu trei decenii în urmă (1927 - 1929) ca una dintre cele mai temerare încercări". 
Deci oare suntem suficient de temerari ca sa rezolvam si aceasta bucatica de puzzle?

Pana acum valea si-a inchis cu strasnicie secretele si am reusit sa ii dubuim intrarea abia din a doua incercare cand oricum am ajuns prea tarziu in fir pentru a mai avea sansa de reusita pana sus. Cu aceeasi ocazie, la intoarcere am gasit si cea mai buna si comoda varianta de acces pe care am folosit-o si acum. 
Vorbele zic ca a treia incercare e in general cu noroc, la noi vorbele nu s-au indeplinit. Desi eram in grafic cu timpul, ploaia ne-a venit de hac pe la jumatatea vaii (inainte de Saritoarea Prelucie) si ne-a fortat sa ne retragem. Mai jos cateva fotografii
Dimineata pe racoare, gasca mare-i la plimbare 
O portie mica de balaureala
Valea
Intrati pe vale
Cristi, la fel de periculos cum il stiti
Aici, zici ca luam cu asalt saritoarea
2V (Vio si Vali)
Octavian
Cristi, again
Continuam sa urcam. Fiind iunie, inca mai avem parte de limbi de zapada murdara
Oare la cati pinguini rezista podul asta de zapada? 
Octavian si Cristi dupa ce au urcat saritoarea lui Zangur si ii fileaza pe restul pinguinilor 
Avem un prim-plan si cu Muha
Dupa saritoarea lui Zangur ne-a prin ploia, asa ca trebuie sa facem cale intoarsa 
In jurul Daciei rosii a lui Octavian
PS: pana la urma, la cateva weekenduri distanta, pinguinii au gasit cheia si pentru Valea Seaca a Caraimanului si la final s-au importalizat pentru eternitate intr-o fotografie ce suprinde atat de bine spiritul grupului:



Foto: by Radu