marți, 17 iulie 2018

Aventura din timpul saptamanii (Piatra Mare si Grind)

Nu, nu va impacientati, ambele ture sunt vechi, dintr-o perioada de acalmie a musonului brasovean. Parca au trecut saptamani si nu doar 10 zile.

Luni -Piatra Mare

Am plecat cu gandul sa dormim in foisorul de vanatoare din Horvatca, dar ne-au intors din drum vantul si frigul. Vremea e capricioasa vara asta in Brasov si putine sunt zilele cu vreme cu adevarat buna. De regula nu facem decat sa ne strecuram printre ploi. Asa s-a intamplat si astazi. Cand am plecat de acasa, vremea se arata buna. Cand am iesit din Brasov, o perdea de ploaie cadea atat spre Tarlungeni, cat si spre Centrul Civic. Dar Bucegji erau in soare cu toate detaliile la vedere. Si in Piatra Mare parea bine. Cand am ajuns la Dambu Morii, deja nori cenusi se ridicau din spatele masivului. Asa ca intram in padure, ca macar sa nu ii mai vedem. Urcarea pe Drumul Familiar nu te lasa sa ridici capul din pamant, asa ca uiti repede de nori si singura ploaie care te insoteste sunt picaturile sarate de teanspiratie care ies prin toti porii. Radu fie dispare de langa mine, fie trece pe langa mine fluierand, cert este ca urc in general singura, eu cu promisiunile mele ca nu mai calc a treia oara pe acolo pe bicicleta. Pare ca am uitat cum e, de anul trecut. Si imi mai pare ca ploile din vara asta au stricat multe poteci, inclusiv, pe alocuri, Drumul Familiar.

La cabana este liniste. Trec in goana, caci ne alearga noaptea si pana la locul de bivuac mai avem o bucata buna de carry bike. Nu ma intrebati ce cautam cu bicicleta in spate pe pantele bolovanoase ce preced iesirea pe platou, ca nici noi nu stim. Singura rasplata ne-a fost un apus de trei minute, cu o margine de soare rosu ce a iesit punctual de sub un plafon compact si cenusiu, doar ca sa intre in spatele unui alt plafon sidefiu.

Cum si lumina era din ce in ce mai putina si vantul de pe sus nu ne indemna chiar la un bivuac, hotaram sa ne intoarcem la cabana cu muscate in fereastra. Este oricum ceva atipic sa poti sa iti alegi orice pat doresti la cabana care de regula este plina si rezervata cu 4 saptamani in avans. Asa ca trebuie profitat in timpul saptamanii.
Apusul de 3 minute
Deasupra Brasovului, la 1600 m altitudine
Date: aici

Marti- Drumul Familiar. Ud

Peste noapte a plouat usor. Asa ca partea superioara a drumului e uda. Nu e o coborare care sa imi placa in mod deosebit, dar supravietuiesc pana jos si in rastimp de 1 ora schimbam decorul Poienii Sura de Piatra unde se gaseste cabana, cu cel al monitorului si tastaturii de la birou. Un sentiment de catapultare ne incearca, dar evadam, din nou, diseara. Cum spuneam, zilele cu vreme buna sunt rarisime in Brasov in vara asta si trebuie profitat de ele.

Date: aici

Marti seara- Grind. Si aici cu MTBurile

Carry bike -ul efectuat aseara intre cabana si platoul de sub varful Piatra Mare a fost doar antrenamentul pentru cel de azi dintre La Table si Grind. Inutilitatea lor imi pare evidenta. Utilitatea apare doar la 4Munti si la ProPark.

La Fantana lui Botorog e agitatie mare. Se vede ca a inceput perioada vacantelor si de acum potecile vor fi pline 7 zile din 7. Noi pornim in ritm de pedale invartite, pe drumul bine cunoscut spre La Table. Tocmai ce l-am parcurs la 4Munti, si cel mai probabil, il voi mai parcurge cat de curand si la Zarnesti MTB Challenge. Dupa ce luam apa de la izvor ne inhamam la caratul bicicletei pana la Grind si ajungem cand lumina e inca generoasa. Mancam afara si apoi ne imprastiem toate lucrurile prin refugiu.



Urcarea la Grind
A doua zi dimineata intoarcerea e prin Magura si incheiem astfel 2 zile pline, mult mai pline decat daca am pierde timpul pe acasa.

Acum nu ne ramane decat sa asteptam o saptamana cu 4 seri cu vreme buna, ca sa fim siguri ca nu dormim nici macar o seara in patul de acasa.

Date: aici