luni, 30 septembrie 2019

Rapciune de Brasov 2019


20 septembrie- Tampa-i inca verde

Prima plimbare dupa revenirea in tara a fost, in mod natural, pe Tampa. Nu a fost nimic planificat, ci doar am cautat un drum, prin natura spre Racadau. Si s-a intamplat ca Tampa sa ne fie in cale...

22 septembrie- Saua Joaca cu Ursii si Cosmin

Probabil ultima zi de vara daca e sa judec dupa cerul senin, soarele darnic si numarul de oameni care se bucurau de el prin Crai. Am profitat si noi de toate aceste cu o scurta plimbare spre Saua Joaca cu retur pe actualul traseu de la MPC. In felul acesta Cosmin a capatat o alta perspectiva asupra crestei si a descoperit frumusetea peisajului autentic din zona Pestera, inca neatinsa de tursimul de masa.

Date si track: aici

23 septembrie - Social ride cu fetele

Daca nu ar fi concursul din weekend- respectiv Red Bull Vampire Trails (nu stiu ce dracusor m-a pus sa ii zic lui Radu ca mergem) as fi chiar relaxata in ceea ce priveste cursiera. De fapt, aproape ca as fi pus MTB-ul in cui sub pretextul putinelor ore de lumina ramase dupa ora 18.00. Mai precis minute. Momentan 75 dar in scadere vertiginoasa. Insa pana la finalul lunii octombrie ar mai fi loc de ceva ture, asa ca merita insistat, a se citi umflat porcul in ajun. Astazi planuiam initial sa ies dimineata, dar intunericul de la 6.30 nu a fost un incentive bun. Asa ca nu a mai ramas decat seara, cand am preferat ceva socializare cu Suzi si Ingrid. Pana joi dupa-amiaza cand ploua, ar mai fi timp pentru ceva ture matinale. Doar sa reusesc sa ma mobilizez.

Date: aici 

25 septembrie Tampa MTB by night

Redbul Vampire Trails bate la usa si turele mele de noapte sunt 0. Cum nici traseul nu se anunta unul usor, am zis sa iau un prim contact cu pedalatul in conul de umbra al frontalei pe potecile cunoscute din Postavaru. A fost un fiasco total pentru ca noaptea nu-i ca ziua si eu nu ma simt mai curajoasa noaptea decat ziua. Ma gandesc serios sa nu mai merg la concurs si sa profit de weekendul cu vreme buna pentru a face o tura frumoasa de doua zile.

Date: aici

26 septembrie Recunoastere Redbul Vampire Trails

Cum singura portita pentru a face o recunoastere a traseului de concurs si a ne hotari implicit daca mergem sau nu era astazi dimineata (de la pranz vin ploile), reusim in mod nesperat sa ne mobilizam si pornim pe la 6.30 spre Bran. Recunoasterea asta pe zi era esentiala ca sa vad cat de SF e traseul, mai ales coborarea si daca am vreo sansa sa imi iasa pe noapte. Avea sa fie prima mea experienta pe un traseu in circuit, tip xco si presimteam ca o sa am ceva de invatat din asta, chiar si daca se dovedeste a fi prea greu pentru mine.

Urcarea merge snur si ii suflu in ceafa lui Radu (ce inseamna cateva kilograme in minus). Pe coborare Radu e hotarat sa stea sa ma ajute cu pasajele problematice si pana sa apuc sa ma asez bine pe bicicleta ajungem la curbele in ac de par, vizibile de pe track. Prima imi iese natural,insa la a doua ma fura marginea si repetam curba si trasa ideala pana cand iese fara teama. Raman totusi doua obstacole  (o zona abrupta si un alt ac de par) ce par inabordabile, asa ca ne hotaram sa mai dam o tura, macar cat sa reusesc sa merg mai legat pe coborare. 

La a doua coborare stam si repetam la infinit bucata abrupta, pana imi iese si aia de cateva ori la rand. Mi-as dori mult niste protectii la cei doi copaci ce marginesc zona abrupta, caci imi magnetizeaza privirile si gandurile, nu alta. In mod suprinzator, acum iese si ultimul hairpin buclucas si daca ar mai fi timp parca as mai sta sa mai dau o coborare si sa leg totul in spatele lui Radu, dar ne cheama jobul. Desi parca a mai crescut putin in mine increderea, si hair pinul de la Iepure s-a banalizat, tot nu stiu cum o sa o scot la capat in conul de umbra al frontalei.

Date: aici

27.09 Probe de lumini pentru Vampire Redbull Trails, pe Tampa

Iesirea din seara asta a fost strict pentru a ne face cel mai bun setup de lumini pentru concursul de maine, insa au intrat acolo si doua urcari in Saua Tampei (din pacate pe a doua care a fost chiar buna) nu o vede cum trebuie Strava, precum si doua coborari la Iepure, a doua mergand chiar bine. Dupa repeterile din curbele stranse de la Bran, hairpinul de la Iepure s-a bagatelizat.

Date: aici

30.09 Tampa Social Ride cu Suzi

Da, sunt obosita dupa weekend, mai ales datorita privarii de somn, dar cum la finalul saptamanii se strica vremea, orice zi trebuie exploatata la maxim. Concursul din weekend a schimbat in primul rand modul in care ma raportez la mersul noaptea pe bicieta si am descoperit dintr-o data ca sezonul de mtb va mai dura cat timp potecile raman uscate si nu se umplu de frunze. Pana la urma la social ride-ul de azi ramanem doar eu si Suzi, asa ca dam o tura scurta pe clasicul Valea cu Apa-Saua Tampei-Bancuta. Nu sunt sigura daca proportia logoreei a fost mai mare ca cea a pedalatului, dar noi ne-am simtit bine si iata ca am ajuns sa facem din noapte zi. Important e sa faci ce iti place si aici ne gasim cu siguranta pe aceeasi lungime de unda, caci amandoura ne place sa ne dam pe bicicleta.

Date: aici