luni, 31 martie 2008

Sporadic



Primele 3 luni din anul 2008 nu au fost presarate cu ture spectaculoase. Partial datorita sesiunii, partial datorita vremii proaste, partial datorita altor motive pasagere nici nu am ajuns prea des la munte si nici nu s-au legat lucrurile la fata locului. Nu pot spune ca au fost ture esuate, pentru ca orice iesire in natura este un castig, dar au fost ture care nu isi merita neaparat o postare individuala, de aceea le voi regrupa aici pe toate.
Orice iesire pe munte e un castig, oricat de scurta ar fi ea. Chiar si cand urci doar pana in creasta Pietre Craiului

Valea Coltilor si Valea Galbinelelor

Cand? 26 ianuarie 2008

Componenta echipei: Octavian, Viorica, Victor, Radu si Mike

Pe o vreme caineasca (a se citi viscol), am urcat pe Plaiul Munticelu pana in Poiana Costilei, ne-am scos sufletul pe urcarea prin padure pana in partea superioara a Hornului Pamantos, am coborat hornul si am ajuns in firul Vaii Malinului. De acolo am ales sa urcam pe Valea Coltilor si am coborat pe Valea Galbinelelor.

Pregatiti sa facem fata vaii 
Urcand pe Valea Coltilor
Tentativa Creasta Nordica a Pietrei Craiului

Cand? 02-03 februarie 2008

Componenta echipei: Andrei, Em, Cristina, Radu, Mike

In prima seara am dormit la Grind I, apoi am urcat in creasta de unde din varii motive eu, Andrei si Em ne-am intors, iar Radu si Cristina au continuat pe creasta.




Fagaras: Barcaciu-Scara

Cand? 17 februarie 2008

Componenta echipei: Gabi, Nicu, Catalina, Mike

Am pornit noi 4 viteji, manati de gandurile vitejesti ale lui Gabi sa facem creasta Fagarasului iarna. Aveam dupa noi bagaje cat pentru toate zilele, coarda, hamuri, iar in rucsaci si chestii trebuincioase dar si echipament lipsa (de exemplu o lopata). Am urcat pana la Barcaciu, unde nea Petre, om cu experienta nu ne-a zis nimic despre planurile noastre vitejesti, precizandu-ne doar ca refugiul Scara e blocat din cauza zapezii si e munca mare sa eliberam usa. Titanica as putea spune avand in vedere ca aveam doar pioleti la noi. Oricum, nici nu am ajuns pana acolo pentru ca zapada era mare, inaintarea grea, si pana si Gabi si Suru si-au dat seama ca suna a munca de Sisif. Si mai presus de toate era o ceata, sa o tai cu cutitul. Asa ca ne-am oprit, am campat si din varii motive, a doua zi dimineata am luat-o inapoi la vale.
Locul de cort (foto by Gabi)
Valea Bujorilor

Cand? 23 februarie 2008

Componenta echipei: Octavian, Viorica, Cristi, Mike si Radu

Cum nu imi aduc aminte nimic din tura asta si nici cele cateva fotografii ramase nu au avut darul sa ma ajute, deduc ca nu a fost ceva interesant din cale afara. 

Fagaras: Urlea

Cand? 01-02 martie 2008

Componenta echipei: Cristi_dav, Moni, Mike

Ma intorc din nou, flower-power in Fagaras. De data asta cu Cristi si Moni. Vroiau ei sa mearga in Fagaras, asa ca vazand eu ca nu am sorti de izbanda pe partea vestica, am zis sa o luam mai din est, de la Urlea. Din nou n-am facut nicio branza.
Coborand de la Urlea (foto by Moni)
Escalada la cariera din Poiana Tapului

Cand? 29 martie 2008

Vine in sfarsit primavara, asa ca e timpul sa dam uitarii iarna cam nereusita si sa privim cu incredere inainte. Incepem sa ne dezmortim pentru primavara cu o prima iesire la stanca la Cariera din Poiana Tapului